mandag

LIMFJORDSSALAT

Limfjordssalat, en dejlig fiskesalat fra først i 60erne, hvor salat var på vej til at blive betragtet som et selvstændigt måltid i mange hjem. Mayonnaise danner bund for champignons, kogt eller røget fisk og ærter.

Salater med årstidens frugt og grønt, iblandet kogt, røget eller stegt kød, skinke, pølser, nye kartofler og andet, der kunne være med til at gøre salaten mættende var, da vi kom ind i 60erne, en eftertragtet middagsret i en del hjem. En salat krævede ikke den store indsats at lave og ernæringsmæssigt var den i orden. Desuden blev man ikke rigtig træt af salaten, da den fulgte årstidens frugt og grønt og mange kombinationer var muligt.

Mayonnaise var en god bund i en salat, idet mayonnaise var god til at binde ingredienserne sammen.

Opskriften er af Ellen Holme fra 1962
 

LIMFJORDSSALAT

250 g champignons
25 g mgr.
2 tsk. citronsaft
1/4 - 1/2 tsk. saft
1 spsk. sherry
200 g kogt, benfri fisk (lakseørred, hellefisk, rødspætte, torsk eller laks)
125 g dybfrosne ærter
150 g mayonnaise
1 bundt dild
1 tomat

Shampignonerne rengøres, skæres i skiver og ristes i margarinen et par minutter. Citronsaft og salt tilsættes. Svampene snurrer i 5 - 10 minutter, tilsættes sherry og afkøles. Fisken plukkes i mindre stykker, ærterne optøes.
Fisk og 3/4 af ærterne samt 3/4 af de kolde svampe kommes i mayonnaisen, der smages til med salt og lidt peber.

Ved anretningen dryppes resten af fisken, ærterne og svampene samt meget fint klippet dild over den og tomatryttere bruges som pynt. Spis flutes eller andet godt brød til salaten.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.