lørdag

FRANSK RULLESTEG

Det evige spørgsmål, om hvad vi skal have at spise, er et tilbagevendende spørgsmål, der til stadighed skal tages stilling til. Sådan har det altid været. I 50ernes barndom var der hverdagsmad, søndagsmad og festmad. Søndagsmiddagen bestod gerne af oksesteg, flæskesteg, rullesteg, stegt kylling m.m. og så var der dessert bagefter.

Gamle dages husmødre havde nok at se til om søndagen, som var den øvrige families fridag. Man ville gerne slappe af og restaurere sig, ovenpå en travl uge og det betød ekstra mange serveringer og fulde opvaskebaljer for husmoderen.

I dag signalerer det overskud, hvis man kan samle familien om søndagen til en god gammeldags søndagsmiddag med en lækker dessert ovenpå. Sådan en gammeldags søndagsmiddag kunne f.eks være denne dejlig rullesteg, rullet af kalvekød, røgede flæskeskiver og persillekviste. Til stegen serveres kartofler eller kartoffelmos, gerne af den hjemmelavede slags, samt grøntsager efter årstid.

Få et godt stykke kød hos en slagter.

Opskriften er til 4 personer

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952FRANSK RULLESTEG

1 stykke af køllen (kalvekød)
røget flæsk
100 g smør eller margarine
4 dl kogende suppe
salt
peber
fløde
jævning
kulør
6 friske tomater eller 1 dl puré

Kødet skal være skåret ud, så det kan rulles fast til en tyk pølse. På selve kødet lægges røgede flæskeskiver og persillekviste. En god klat smør og ganske lidt salt og peber, hvorpå stegen rulles sammen ret stramt. Enten bindes stegen sammen med bomuldssnor som ved en rullepølse eller der sættes kødnåle i. Kødet gnides med salt og lidt peber, brunes derpå i smør eller margarine i en stegegryde og steger småt med suppen i ca. 1 1/2 time. Kom gerne mange tomatskiver med ned. Når stegen er mør, tages den op. Skyen sies eventuelt for tomatkerner og skind, tilsættes fløde og smør, tomatpuré og jævnes.
Snor eller kødnåle fjernes af stegen, der skæres ud i passende skiver.

Servér fransk rullesteg med kartofler eller kartoffelmos, tilsat hakket persille. Desuden grøntsager efter årstiden.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.