tirsdag

KARNEVALS ÆG

Karnevals æg, dejlige kogte og friterede æg, fyldt med en fars af æggeblommer, hakkede urter, bechamelsauce, benløse sild eller tunfisk og champignons.

Det er en spændende lille forret eller hvornår man nu får lyst til lidt lækkert. Æggene serveres med en god bechamelsauce til.

Vi dvæler lidt endnu i selskab med forfatterinden Edith Rode for det er nemlig  hendes opskrift. Kedeligt bliver det bekendtskab aldrig.

Ud over at være skrap med pennen var forfatterinden også skrap i køkkenet. Fruen rejste en del til udlandet og har øjensynlig fundet en masse inspiration der.

Opskrift : Edith Rode 1934


KARNEVALS ÆG

hårdkogte æg

fars

æggeblommerne
hakkede urter
lidt tyk, god bechamelsauce
benløse sild eller tunfisk
et par champignons, kogt i smør og hakket

smeltet smør
mel
et pisket æg
rasp
fedt til kogning

bechamelsauce af smør, mel og mælk

Af hårdkogte æg skæres et lille låg og blommen tages forsigtigt ud.  Lav en fars af æggeblommerne, hakkede urter, lidt tyk, godt gennemkogt bechamelsauce og benløse sild. Hvis smagen af benløse sild er håbløse, så tag tunfisk i stedet for, skåret i småstykker og et par champignons, der først er kogt i smør og hakket.
Fyld æggehviderne med denne fars, men pas på, at de ikke går i stykker. Sæt låget på æggene, således at de får deres oprindelige form igen.
Tril æggene i smeltet smør, derpå i mel, dyp dem sammen i et pisket æg og til sidst i rasp. Kog æggene i meget varm fedt, lad dem dryppe godt af og servér dem i bechamelsauce.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.