mandag

MESTERKOKKENS MOSEAND MED ORANGER

Moseand, gråand eller vildand,  - kært barn har mange navne, serveret med fine strimler af orangeskaller, flødesauce, hvide eller brunede kartofler, er en vidunderlig efterårsret. Og er man i tvivl med hensyn til mortensand eller mortensgås, er denne and et rigtig godt supplement hertil.

Ænderne købes færdigklare i diverse vildt- eller fiskeforretninger og koster ikke en bondegård.

Også en rigtig fin mortensand i alternativ udgave i forhold til den traditionelle mortensand. Rødkål passer fint til anden.

Kilde : Otto Mønsted 1939


MESTERKOKKENS MOSEAND MED ORANGER

2 moseænder
200 g spæk
75 g margarine
3 oranger
2 1/2 dl vand eller kalvesky
salt
peber

sauce

15 g mel
1 dl fløde

Ænderne gnides med salt og peber og beklædes med spæk. Brunes i en gryde med margarine og dryppes med korte mellemrum med saften af de pressede oranger og vand eller sky.
Steger i gryden i ca. 1 1/2 time. Når fuglene er møre, sier man skyen, jævner saucen med meljævning, udrørt i fløde, kog den igennem og tilsæt lidt kulør. Smag til med salt.

Skær af orangeskallerne fine, smalle strimler, der lægges ovenpå dyrene som garniture.

Servér mesterkokkens moseand med oranger sammen med flødesaucen og hertil hvide eller brunede kartofler. Rødkål efter behag.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI SPISER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.