mandag

HASSELNØDFROMAGE

Hasselnødfromage, af fløde og hasselnødder, er en vidunderlig dessert med rødder i det østrigske er værd at prøve ved næstkommende lejlighed, der komme gæster til huse.

Journalist og forfatter Edith Rode, der var gift med forfatteren Helge Rode, havde i ægteskabet 4 børn, hvor af den mest kendte var skuespillen Ebbe Rode.


Edith Rode var en myreflittig skribent. Bl.a. af flere kogebøger i tiden.

Det var et udpræget kunstnerhjem og mangen en gæst har siddet til bords her med fru Rodes gode mad.

Her er en skøn hasselnødfromage, der i sin oprindelse stammer fra Østrig. Fromagen må laves dagen før, den skal spises, hvorved den vinder i velsmag.

Opskrift : Edith Rode 1934


HASSELNØDFROMAGE

150 g hasselnødder
1/2 liter kogende piskefløde
6 æggeblommer
150 g sukker
10 g gelatine
1/2 liter piskefløde

Hasselnødderne knuses igennem mandelmøllen, overhældes med kogende piskefløde, som nødderne bliver stående i til det hele er afkølet.
Imidlertid pisker man æggeblommerne med sukkeret og når dette er fint hvidt, hælder man den siede nøddefløde deri samt 10 g gelatine, opløst i en smule fløde. Der røres i cremen til den er blevet kold, hvorpå den blandes med flødeskum af 1/2 liter fløde og lader den stå til den er stiv.

Lav fromagen dagen før, den skal spises, hvorved den vinder i velsmag.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.