torsdag

SNURREGRYDE MED MØRBRAD

Fin gammel grydeopskrift, hvor kalvenyre og mørbrad hygger sig i en velsmagende sauce af bouillon og piskefløde. Til sidst anrettes retten i en gryde eller et fad og pyntes med bacon og cocktailpølser.

Serveres med en god hjemmelavet kartoffelmos og en skål grøn salat til.

Hvis kalvenyre ikke falder i god jord, udelukkes denne blot. Retten vil så ha' kortere tilberedningstid.

Kilde : Fritze Juel


SNURREGRYDE MED MØRBRAD

1 stor svinemørbrad
1 kalvenyre
mel
salt
peber
margarine
1 ds. bouillon
1 kvist timian
kulør
1 dl piskefløde
4 skiver maskinskåret røget bacon
12-15 cocktailpølser

Puds mørbraden af og skær den i skiver. Rens og flæk nyren og fjern det meste af fedtet. Skær også den i skiver og vend den og mørbraden i mel, tilsat salt og peber.
Brun det hele godt i margarine og hæld halvdelen af bouillonen ved. Stik timiankvisten i og tilsæt lidt kulør. Læg låget halvt på gryden og lad retten snurre sagte i ca. 1 time. Spæd mere suppe ved efterhånden som det bliver nødvendigt. Smag retten til med salt og peber og tilsæt fløden.

Rist de overskårne baconskiver på tør pande og rist derpå cocktailpølserne i baconfedtet.

Snurregryde med mørbrad serveres i serveringsgryde, drysset med bacon og pølser.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.