tirsdag

TYTTEBÆRPIGEN

Desserter er jo forfærdelig hyggelige, når vi pludselig får lyst til noget sødt eller bare efter et godt måltid mad.
Selvfølgelig kan vi ikke spise dessert hver dag, men så ofte samvittigheden tillader det.

Masser af gamle desserter fra mormors tid fortjener en plads i vore moderne køkkener. Et rent skatkammer af gamle opskrifter på lækre og søde sager venter bare på, at blive halt frem i lyset for at få julelysene frem i vore øjne. Man kunne skam godt dengang.

Tyttebærpigen er en sådan gammel opskrift på dessert af ingredienserne revet rugbrød, chokolade, tyttebærsyltetøj eller rå, sukrede tyttebær og flødeskum.
Er der en rest gammel rugbrød til overs, er den perfekt at få brugt i denne gamle dessert.

Desserten er bedst, når den har trukket koldt først. Nyd den efter middagen eller til en god kop kaffe.

Opskrift fra 1956 af Girly Skodshøj


TYTTEBÆRPIGEN

3-4 dl revet rugbrød
100 g chokolade, høvlet
1 1/2 dl tyttebærsyltetøj eller rå tyttebær, rørt med sukker
3 dl piskefløde
vanilje

Revet rugbrød og høvlet chokolade blandes og lægges lagvis med flødeskum, der er smagt til med sukker, vanilje og tyttebær. Øverst og underst rugbrødslaget, der pyntes med lidt chokolade.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.