onsdag

GRÆSKAR-ÆBLEMARMELADE

En fuldstændig skøn græskar-æblemarmelade, krydret med smagen af kanel, ingefær og nellike. Marmeladen lader sig nemt fremstille på forholdsvis kort tid, så lav endelig nogle glas til vinteren.

Lige sådan en marmelade, vi vil nyde på morgenbordet i juledagene med sin dejlige smag af julen.

Der er masser af græskar at få nu. De kan stort set alle bruges, men køb gerne nogle med orange kød. Det giver en utrolig flot marmelade. Æblerne kan sagtens være nedfaldsæbler.

Der bliver ca. 1 1/4 liter marmelade af portionen.

Opskrift : Den Grønne Syltebog


GRÆSKAR-ÆBLEMARMELADE

1 kg græskar eller 600 g skrællet, kernefrit græskarkød
500 g æbler
1/4 liter vand
500 g melis
1 tsk. kanel
1/2 tsk. ingefær
1 knsp. nelliker
1 tsk. flydende Atamon

Frugten deles. Kerner og kernehuse fjernes fra æblerne. Græskarret skrælles og males gennem kødmaskinen sammen med æblestykkerne. Frugten koges mør i vandet under låg ca. 30 minutter ved svag varme. Sukker og krydderier tilsættes og koges med 10 minutter.
Tilsæt Atamon og fyld marmeladen på rene, varme glas, der bindes til med det samme.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.