onsdag

Bananer i beignetdej

Bananer i beignetdej Stammer egentlig fra Kina, men er på et tidspunkt havnet i Danmark. Opskriften på bananer i beignetdej på dansk er fra sidst i 50erne.


Det sker ofte, man får købt bananer og glemmer at spise de sidste tidsnok, før de bliver overmodne. Disse bananer er perfekte til slikmunde  serveret, fritteret i beignetdej og fuldstændig skønne, overpudret med sigtet flormelis.

BANANER I BEIGNETDEJ

4 bananer

beignetdej
50 g mel
1/2 dl mælk
1 lille æg
1/2 spsk. smeltet smør

Mel, mælk og æggeblomme piskes sammen. Fedtstoffet og en anelse sukker tilsættes, æggehviden, der er stiftpisket blandes i.
Dejen trækker lidt, hvorefter bananerne dyppes heri og kommes straks i varm olie eller fedt i en gryde. Koges til dejen er gylden og sprød. Fisk bananerne op, læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle) og overdrys med med sigtet flormelis.
Serveres straks varme enten som dessert eller til en kop kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.