torsdag

Sørines Gryde

Sørines gryde er en dejlig, gammel, smagfuld ret, der er kommet til os på et tidspunkt udefra først i 50erne, antagelig fra Balkan. Det er vigtigt at kødet er godt mørt, når vi laver Sørines gryde. Det gør ikke noget, at det næsten begynder at skille ad og virke lidt 'plukket'.
Fordelen ligger i, at retten udmærket kan laves dagen før, det gør den absolut ikke ringere.

Opskriften rækker til 4 personer.


SØRINES GRYDE

600 g skært svinekød i ikke for store stykker
salt
mel
100-120 g hakket løg
75 g mgr.
tomatpuré
200 g ris
vand

Kødet saltes og vendes i mel. Løget ristes gult i mgr., kødet tilsættes og det hele dampes forsigtigt under låg til kødet er lysebrunt. Tilsæt tomatpuréen og den rå ris, røres godt og ristes lidt. Efter nogle minutter overhældes det hele med så meget vand, at det står lidt over. Låget lægges på og det hele småkoger langsomt til alt er mørt.

Sørines gryde serveres med syltede agurker til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.