Dukkekringler til kaffebordet er en god investering i tid. Dukkekringler er nemme at lave og supplerer godt op på kaffebordet.
Opskriften giver ca. 40-50 små dukkekringler
DUKKEKRINGLER
200 g smør eller mgr.
200 g mel
12 g gær
5 spsk. tyk fløde
pynt
groft sukker
Hak fedtstoffet ud i melet, opløs gæren i fløden, der skal være kold og rør dejen sammen. Ælt hurtig dejen ensartet. Rul den ud til pølser, på tykkelse med en tynd blyant og skær stykker på 5-6 cm længde. Formes til kringler, der bare dyppes i groft tesukker og lægges på en smurt plade (bagepapir).
Kringlerne kan stilles tæt, idet de ikke flyder ud, men hæver fint op. Bages ved 180 grader i 15 minutter.
Bages de for hurtigt, bliver de tunge.
Da det er en gærdej, smager dukkekringler bedst den samme dag, de er bagt til en glad kop kaffe.
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.