torsdag

Dukkekringler

Dukkekringler til kaffebordet er en god investering i tid. Dukkekringler er nemme at lave og supplerer godt op på kaffebordet.


Opskriften giver ca. 40-50 små dukkekringler

DUKKEKRINGLER

200 g smør eller mgr.
200 g mel
12 g gær
5 spsk. tyk fløde

pynt
groft sukker

Hak fedtstoffet ud i melet, opløs gæren i fløden, der skal være kold og rør dejen sammen. Ælt hurtig dejen ensartet. Rul den ud til pølser, på tykkelse med en tynd blyant og skær stykker på 5-6 cm længde. Formes til kringler, der bare dyppes i groft tesukker og lægges på en smurt plade (bagepapir).
Kringlerne kan stilles tæt, idet de ikke flyder ud, men hæver fint op. Bages ved 180 grader i 15 minutter.
Bages de for hurtigt, bliver de tunge.

Da det er en gærdej, smager dukkekringler bedst den samme dag, de er bagt til en glad kop kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.