Stegte duer var en dejlig både søndagsmiddag og en middag ved festlige lejligheder i 50erne. I dag står stegte duer ikke først på familiens middagsmenu, hverken til hverdag eller fest. Det er en skam, for stegte duer smager fantastisk og så er kødet magert.
Fiskeforretningerne har lejlighedsvis duer og andet fjerkræ til salg og en flink fiskehandler vil altid gøre fuglene i stand for én. Husk at spørge til fuglenes alder, om de er unge eller gamle !
Der beregnes én due pr. person, så opskriften her er beregnet til 4 personer
STEGTE DUER
4 istandgjorte duer
salt
peber
50 g smør
2 kopper hønsekødsuppe
4 kopper suppe fra duerne
1 kop fløde
2 spsk. mel
kulør
Duerne gnides ind- og udvendig med salt og peber. De brunes godt på alle sider i en gryde med afbruset smør. Læg duerne med brystet nedad, tilsæt suppen og lad dem småstege under låg i ca. 40 minutter. Det gælder, hvis det er unge duer. Gamle duer skal stege mindst dobbelt så længe.
Duerne tages op, skyen sies og jævnes med meljævning. tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Kom kulør på saucen.
Stegte duer serveres delt i 2 med sauce, kartofler, asier og gelé.
VELBEKOMME
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.