Æg i ostesauce er et godt eksempel på en nem og hurtig, nykomponeret ret fra sidst i 50erne. Den smager forrygende og står den på kødløs dag, er æg i ostesauce et godt bud på en lækker ret. Man kan jo altid på en kødløs dag, nappe sig en pølse- eller ostemad hen på aftenen, hvis ikke man syntes det fylder nok.
Opskriften er til 4 personer
ÆG I OSTESAUCE
3 spsk. mel
3 spsk. smør eller mgr.
1/2 tsk. salt
lidt peber
1 tsk. udrørt sennep
1 1/2 kop mælk
1/2 - 1 kop reven ost
4 æg
Smør og mel bages op med mælken til en tyk sauce. Tilsæt krydderier og ost. Rør godt til saucen er tyk og jævn. Halvdelen hældes op i et smurt gratinfad, æggene slås ud og anbringes forsigtigt, så de ligger pæne og hele. Resten af saucen hældes over og fadet sættes i en ikke for varm ovn (ca. 175 grader) til æggene er stivnede ca. 20 minutter.
Servér æg i ostesauce med snitter af ristet brød eller en god flüte.
VELBEKOMME
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.