Kirsten Hüttemeier giver os her en dejlig opskrift på hornfisk, en opskrift hun sandsynligvis har fået af fiskerne i gilleleje, da hun i fordums tid boede på de kanter. Retten er tilberedt i et ildfast fad og færdiggøres i ovnen.
Køb fisken færdigudbenet og renset hos fiskehandleren, det sparer en masse tid og griseri med at rense fisk.
Opskriften er fra 1952 og beregnet til 4 personer.
HORNFISK FRA GILLELEJE
2 hornfisk, udbebenet og rensede
5 skalotteløg eller et stort hakket løg
50 g smør eller mgr.
salt
peber
saften af 1/2 citron
4 tomater
rasp
revet ost
Skær fisken i mindre stykker og læg dem i et ildfast fad. Smørret eller mgr. kommes i en gryde og heri svitses løgene. Nu kommes citronsaften i og nogle minutter efter fordeles løgene med fedtstoffet over fisken. Salt og peber drysses over og hele fadet dækkes med tomatskiver.
Lidt rasp og revet ost drysses over, hvorefter fadet stilles i en varm ovn, 200 grader og steger i ca. 15 minutter.
Servér hornfisk fra Gilleleje med årstidens grøntsager til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.