lørdag

HORNFISK FRA GILLELEJE

Hornfisksæsonen går ind i sin slutspurt. Endnu er det muligt at tilberede den dejlige fisk, der jo desværre kun har sæson et par måneder om året.

Kirsten Hüttemeier giver os her en dejlig opskrift på hornfisk, en opskrift hun sandsynligvis har fået af fiskerne i gilleleje, da hun i fordums tid boede på de kanter. Retten er tilberedt i et ildfast fad og færdiggøres i ovnen.

Køb fisken færdigudbenet og renset hos fiskehandleren, det sparer en masse tid og griseri med at rense fisk.

Opskriften er fra 1952 og beregnet til 4 personer.
 



HORNFISK FRA GILLELEJE

2 hornfisk, udbebenet og rensede
5 skalotteløg eller et stort hakket løg
50 g smør eller mgr.
salt
peber
saften af 1/2 citron
4 tomater
rasp
revet ost

Skær fisken i mindre stykker og læg dem i et ildfast fad. Smørret eller mgr. kommes i en gryde og heri svitses løgene. Nu kommes citronsaften i og nogle minutter efter fordeles løgene med fedtstoffet over fisken. Salt og peber drysses over og hele fadet dækkes med tomatskiver.
Lidt rasp og revet ost drysses over, hvorefter fadet stilles i en varm ovn, 200 grader og steger i ca. 15 minutter.

Servér hornfisk fra Gilleleje med årstidens grøntsager til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.