Mange har ikke mod på at lave soufflé, da den så nemt kan mislykkes. Husker man imidlertid, at souffléen skal på bordet, direkte fra ovnen, da den hurtigt vil falde sammen, kan sådan en lækker chokoladesoufflé ellers nok imponere.
Opskriften er fra 1952, lanceret af Kirsten Hüttemeier
CHOKOLADESOUFFLÉ
50 g mel
1 1/4 dl mælk eller fløde
3 spsk. sukker
3 æg
vaniliesukker
100 g let, bitter chokolade
Chokoladen knækkes i mindre stykker og smeltes i halvdelen af mælken, medens resten af mælken røres ud med melet til en jævning, hvori chokolade-mælken hældes. Det hele koger godt igennem under stadig piskning. Derefter tilsættes sukker, vanilie og æggeblommer, lidt efter lidt. Når chokolademassen er kold, iblandes de stiftpiskede æggehvider.
Det hele fyldes i et velsmurt, ildfast fad og bages ved jævn varme (175 grader) i 25 minutter.
Servér suffléen straks efter, den er taget ud af ovnen med flødeskum til.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.