søndag

Bøf Stroganof

Bøf Stroganof var og er stadig en søndagsret. Den er også god til gæster og så kan den laves dagen i forvejen, uden af den grund at blive ringere.



Til bøf stroganof anvendes okseinderlår, som er velhængt. Okseklump kan også gå an.

BØF STROGANOF


500 g skært okseinderlår skåret i lillefinger størrelse
100 g mgr.
2 løg, snittede
250 g champignon, skåret i kvarte
salt
peber paprika
2-3 dl vand
1 dl tomatpuré
1 dl piskefløde / creme fraiche

Brun løgene i fedtstoffet og fisk det op. Brun nu kødet, men ikke for meget ad gangen. For at undgå, det skal koge. Svits champignonerne med. Læg løgene tilbage i gryden. Drys krydderierne over, tilsæt vand og tomatpure og lad retten simre under låg i ca. 30 minutter.

Når kødet er mørt, tilsættes fløde eller creme fraiche og der smages til. Evt kan jævnes med lidt meljævning.

Server bøf stroganof med en god kartoffelmos til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.