Bøf Stroganof var og er stadig en søndagsret. Den er også god til gæster og så kan den laves dagen i forvejen, uden af den grund at blive ringere.
Til bøf stroganof anvendes okseinderlår, som er velhængt. Okseklump kan også gå an.
BØF STROGANOF
500 g skært okseinderlår skåret i lillefinger størrelse
100 g mgr.
2 løg, snittede
250 g champignon, skåret i kvarte
salt
peber paprika
2-3 dl vand
1 dl tomatpuré
1 dl piskefløde / creme fraiche
Brun løgene i fedtstoffet og fisk det op. Brun nu kødet, men ikke for meget ad gangen. For at undgå, det skal koge. Svits champignonerne med. Læg løgene tilbage i gryden. Drys krydderierne over, tilsæt vand og tomatpure og lad retten simre under låg i ca. 30 minutter.
Når kødet er mørt, tilsættes fløde eller creme fraiche og der smages til. Evt kan jævnes med lidt meljævning.
Server bøf stroganof med en god kartoffelmos til.
VELBEKOMME
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.