torsdag

Kartoffelfrikadeller

Kartoffelfrikadeller med dampede grøntsager, det kunne være gulerødder i stave, rosenkål eller porrer og smeltet smør vækker minder hos mig. I barndommen spiste vi jævnligt kartoffelfrikadeller med sprødstegt røget flæsketern iblandet.



Som en variant til grøntsagerne blev der også serveret stegte æbler og rugbrød til.

I dag vælger vi kartoffelfrikadeller med røget flæsk og rugbrød.

KARTOFFELFRIKADELLER


1/2 kg kogte kartofler
1 løg, hakket
2 æg
salt, peber
Små tørstegte tern af røget flæsk
mgr.
2-3 æbler, skåret i skiver med skræld

2-3 skiver tykskåret røget flæsk skæres i meget små tern og tørsteges. Dryppes af på køkkenrulle.
Skræl og del kartoflerne i stykker og kog dem uden salt til de er godt møre. Purer dem og tilsæt løg, æg, salt, peber og flæsketern. Rør farsen godt sammen.
Form små ovale frikadeller og steg dem til de er gyldne. Tag dem af panden og steg æbleskiverne møre.

Server kartoffelfrikadellerne med de stegte æbler og rugbrød til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.