Vi elsker fastelavnsboller og de skal være hjemmebagte, selvom bagerens, bugnende af flødefyld, er meget svære at komme forbi i denne tid.
Det starter jo efterhånden allerede først i januar, julen er dårlig ovre.
I dag bruger vi Frøkens Jensens kogebog.
FASTELAVNSBOLLER
250 g mel
1 tsk. kardemomme
1 spsk. sukker
150 g mgr.
1 1/4 dl mælk, lunken
25 g gær
1 æg
kagecreme
Hvid glasur eller chokoladeglasur
Mel, kardemomme og sukker blandes og mgr. smuldres i.
Rør gæren ud i den lunkne mælk og tilsæt ægget.
Hæld blandingen i i melet og slå dejen godt sammen.
Lad hæve tildækket 20 minutter.
Tril dejen ud i en tyk pølse og skær den ud i 12 ens stykker, som formes til boller.
Efterhæver på smurt plade 10-15 minutter.
I midten af hver bolle laves en god fordybning, som fyldes med kagecreme eller syltetøj.
Pensles med sammenpisket æg.
Bages 15-20 minutter ved 200 grader.
Pyntes med glasur.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.