torsdag

Risrand med kabusseflæsk

Risrand med kabusseflæsk. Det lyder da eksotisk, men ved at grave lidt i kabusseflæsk, er det nærmere et udtryk for at få brugt nogle kødrester.
Kabusseflæsk optræder i fortegnelse over gamle egnsretter og ifølge den legendariske Kirsten Hüttemeier, som siger "Vi ta'r, hvad vi har, kan disse rester være ukogt røget spegeskinke eller bacon.

Ifølge samme Hüttemeir, er det rimelig nemt at lave lidt rart til den sultne familie og måske et par gæster, når blot spisekammeret rummer de mest almindelige ting som margarine, æg, ost, lidt bacon, ris ......... måske et lille stykke spegeskinke og nogle reservedåser.



RISRAND MED KABUSSEFLÆSK A LA KIRSTEN HÜTTEMEIR
RISRAND

2 kopper ris
3 kopper vand
75 g margarine

Kog risene møre i vandet i 12 minutter og rør dem op med mgr. Pres risene godt i en smurt randform. Løsn den fra formen.

KABUSSEFLÆSK
Tykke skiver af bacon eller spegeskinke dyppes i mel med lidt salt i og brunes på panden.
Tag det stegte flæsk af, når det er færdigstegt. Kog panden af med mælk eller fløde. Tilsæt kulør, gele, salt og lidt sukker. Sovsen er nu nærmest en slags vildtsovs. Jævn den og læg kødstykkerne i.
Hæld det hele over i risranden, som er vendt ud på et fad og klip lidt persille over hele herligheden.

Det lyder faktisk som en rigtig god måde, at få brugt rester på.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.