onsdag

Gryderet med oksekød

Gryderet med oksekød husker jeg fra barndommen i halvtredserne. Når vi fik gryderet med oksekød, blev der altid serveret en god kartoffelmos til og så noget dejlig hjemmelavet, syltet solbær eller hvad der nu passede til.



Jeg ved, at opskriften på gryderet med oksekød stammede fra Kirsten Hüttemeir og det er da også lykkes mig, at finde den.

GRYDERET MED OKSEKØD

500 g magert oksebov eller okseinderlår i tern
mel
100 g smør
2 løg, hakkede
salt, peber
1/2 tsk. stødt nellike
10 knuste enebær
10 syltede perleløg ( fås på glas eller frosne )
3 dl rødvin
evt. bouillon

Vend kødet i mel og brun dem. Steg løgene med et øjeblik. Drys salt, peber, nellike, knuste enebær og perleløg over sammen med rødvinen.
Lad småsimre ca. 2 1/2 time. Fordamper der for meget væde undervejs, spædes med mere.
Indholdet kommes nu i et ovnfast fad. Kartoffelmos bredes over og der drysses med rasp. Læg lidt smørklatter over.

Gryderet med oksekød skal fremstå med en fin brun overflade, hvorfor fadet sættes under grillen i ovnen til overfladen er gylden.
Fadet kan også sættes i en meget varm ovn ved 250 grader til overfladen er rigtig.
Kartoffelmos af 1 kg kartofler er en passende portion.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.