onsdag

Fransk Abrikoskage

Fransk abrikoskage, tilberedt af en mørdej, serveret som dessert eller måske til kaffen efter middagen, er nu ikke nogen dårlig idé. Denne gamle opskrift vil gøre lykke, men husk, at kagen ikke må være lagt sammen mere end 3-4 timer, før den skal serveres, da den i så fald står og bliver blød i bundene.

Det hele går jo selvfølgelig noget nemmere, har man en mørdej liggende færdig i køleskabet. Det svarer sig ofte at have.

FRANSK ABRIKOSKAGE


mørdej

250 g mel
200 g mgr. eller smør
80 g sigtet florsukker

fyld

alrikosmos, evt. tilsat æblemos
flødeskum

Til dejen hakkes mgr. ud i melet, sukker tilsættes og dejen æltes sammen. Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til en stor medalje efter en frokosttallerken. Bundene bager ved jævn varme i 12 minutter ved 225 grader.
Senere lægges bundene sammen med abrikosmos, tilsat æblemos og før overdelen lægges over, smøres et lag flødeskum på frugten.
Selve overdelen af kagen kan enten drysses med florsukker eller pyntes med en glasur og evt. strimler af fine abrikoser, der er dryppet godt af.

Servér fransk abrikoskage enten som dessert eller som tilbehør til en kop glad kaffe.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.