torsdag

Butterdej med Rejestuvning

Butterdej med rejestuvning er da herligt en sommerdag i haven i gode venners lag og med et køligt glas hvidvin til. Desuden klær forskellige lette retter sommerbordet som slikasparges, evt. marinerede i en marinade olie, eddike, sennep og peber, kogte skiver af en rigtig god skinke, en skål salat bestående af salat, tomatsnitter, agurkeskiver, radiser  og diverse lækre oste som camenbert, brie, rygeost m.m.

Forsalg og opskrift på butterdej med rejestuvning er lanceret af Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne.


BUTTERDEJ MED REJESTUVNING

Butterdejsbunden kan bages af færdigkøbt butterdej eller vi kan lave bunden selv.

butterdej

250 g mel
50 g mgr.
2 spsk. eddike
ca. 1 1/2 dl koldt vand

til indrulning

250 g mgr.

rejestuvning

1/2 liter fløde
75 g smør
sennep
salt
meljævning
200 g store rejer eller en dåse krabber

rejer til pynt

Mgr. hakkes i melet og dejen æltes sammen med eddike og koldt vandt. Dejen rulles ud til en aflang plade, herpå lægges margarinen, der skal være kold. Læg den kun på 2/3 af dejen. Den sidste tredjedel foldes over margarinen,resten bøjes op over dejen og nu rulles den ud til samme størrelse igen. Dejen rulles ud 4-5 gange og ind imellem kan den godt ligge koldt. Til sidst rulles dejen tykt ud, afskæres til en pandekage og lægges på en plade. Resterne af dejen rulles ud og flettes som et gitterværk, der skal ha' samme størrelse som bunden. gitteret pensles med æg og bager sammen med bunden ved kraftig varme i 20 minutter ved 250 grader.

Køl bund og gitter af og lav en rejestuvning.

Fløden bringes i kog med sennep, salt, peber, smør og jævnes. Må hverken være for tyk eller for flydende. Fyldes blandes i og stuvningen smages til.

Læg fyldet på butterdejsbunden, læg gitteret over og pynt med ekstra store rejer eller krabbebidder.

Servér straks butterdej med rejestuvning på sommerens bord, evt. sammen med marinerede slikasparges, kogte skinkeskiver, grøn salat, dessertoste, godt brød og kiks.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.