onsdag

Marengskage med jordbær

Marengskage med jordbær og kaffesmørcreme emmer af sommerens liv i haven, på terrassen eller altanen. Byd den, når der dukker gæster op til et glas koldt hvidvin, et glas koldt apollinaris med friskpresset citronsaft eller til en kop kaffe og ha' så blot bundene parat i kagekassen.

Til marengskage med jordbær skal der bruges friske, smukke jordbær, som er helt rene, når de plukkes og der skulle være chancer nok hen over sommeren. Mange nye jordbærsorter gør, at jordbærsæsonen strækker sig over måneder mod tidligere, en noget begrænset sæson.

Det er en drøm af en  marengskage med kaffesmørcreme og jordbær. Kirsten Hüttemeier lancerede den i 1958. Lad blot blomsten sidde på og skal der gøres noget helt særligt ud af det, dyppes nogle af bærrene i smeltet chokolade, som ligger koldt for at chokoladen skal størkne.
I stedet for kaffe i smørcremen kan bruges blød nougat. Det bliver den ikke ringere af.

Opskriften er til 6 personer


MARENGSKAGE MED JORDBÆR

marengs

4 æggehvider
2 tsk. eddike
200 g melis (sukker)

fyld, smørcreme

150 g smør
150 g florsukker
4 spsk. stærk kaffe eller blød nougat

pynt

jordbær, evt. dyppet i smeltet chokolade

Pisk æggehviderne meget stive til hårdt skum. Bland eddiken og halvdelen af sukkeret i. Pisk igen til massen er blank og sej. Fordel marengsmassen ud til to pandekager på en plade, der er smurt og drysset med mel. I vore dage er bagepapir at foretrække. Sprøjt evt. en kant på den ene bund.
Lad bundene tørre i ovnen ved 150 grader i 1 1/2 time.
Bundene skal være kolde, når de lægges sammen med smørcremen, som røres af blødt smør og florsukker, medens den stærke kaffe dråbevis røres i.
Pynt kagen med jordbær, evt. dyppet i smeltet chokolade, som skal være helt stivnet ved brug.

Servér nu marengskage med jordbær sammen med et køligt glas eller sammen med en glad kop kaffe.

Noget on Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.