torsdag

Krikand med kirsebærsauce

Krikand med kirsebærsauce foreslog mesterkokken Rich. Oest Larsen sidst i 50erne til større begivenheder såsom runde fødselsdage,sølvbryllup og bryllup. Krikand er med andre ord en luksusspise lidt ud over det sædvanlige.

Oest Larsens opskrifter var overdådige og meget lækre. Skal der absolut gøres indvendinger, må det være for den mangelfulde mængdeangivelse. Det er nødvendigt, at "slumpe" sig igennem opskrifterne.

Præsentationen af opskriften til denne lille andefugl foregik med vanlig humor som følger :

skal det være det helt store sus ?

"Visse begivenheder, jubilæum, stor rund fødselsdag, sølv- eller bryllup, kræver noget EKSTRA af den ædle giver. De klarer den ikke bare med suppe, fisk og steg !!!" "Må jeg foreslå krikænder."


KRIKÆNDER MED KIRSEBÆRSAUCE

krikænder (beregn 1/2 til hver)
1 stor klump mgr. til stegning
klumper af mgr.
lidt salt
et par glas portvin
lidt fløde + ekstra til sauce
et par spsk. syltede kirsebær
salt
peber
kartofler til at bage med.

Tilbehør : Æblemos, drysset med revet, stegt rugbrød

Ænderne må ALDRIG, ALDRIG flåes. De pilles, svies, udtages, vaskes og tørres. (Alt dette kan springes over, da grydeklare krikænder lejlighedsvis fås hos fiske- og vildthandlere).

Brun ænderne godt på alle sider i en gryde med masser af afbruset mgr. Der skal være, så ænderne ligefrem gasser sig i det lækre, gyldne perleskum. Læg dem så i et ildfast fad med nogle ekstra klatter mgr. ved og steg dem i en hed ovn. Når de har stegt i 10 minutter, hældes et par glas portvin ved og der lægges aluminiumsfolie over. Når de er møre, tages de op. Husk at lægge kartoflerne ved. Skær et dybt kors i kartoflerne og læg dem ved siden af ænderne i bradepanden i 45 minutter.


Skum fedtet af skyen og kog den op med lidt fløde. Bag en sauce op med skyen og fløde og lad den ikke blive alt for tyk. Kom et par skefulde syltede kirsebær i og smag til med salt og peber.

Halver og servér krikænder med kirsebærsauce med ovnbagte kartofler og æblemos, drysset med revet, stegt rugbrød.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.