torsdag

Marengsreder med jordbær

Marengsreder med jordbær, - UHM. Nu er de danske jordbær snart i butikkerne og vi skal nyde de skønne bær hver dag, hvis det er muligt og gerne in natura.

Denne gamle opskrift fra sidst i 50erne på marengsreder med jordbær, fortjener sin renaissance og det er svært at forestille sig noget mere lækkert end disse reder, fyldt med friskplukkede jordbær.
Servér rederne med soft-ice til. - En drøm af en sommerdessert.

Fantastisk som dessert, til kaffen og når der bare skal noget særlig lækkert på bordet. Det er simpelthen sommerens jordbæropskrift.

Marengsen kan bages nogle dage i forvejen og gemmes i en kagekasse, men vær lidt forsigtig med det.MARENGSREDER MED JORDBÆR

marengs

3 æggehvider
150 g melis
2 tsk. eddike

Æggehviderne piskes meget stive, lige til de gryner. Så tilsættes eddiken og halvdelen af sukkeret. Det piskes godt igen og når marengsmassen er helt blank og stiv, vendes resten af sukkeret i med en ske og dejen er færdig.
En bageplade pensles med fedtstof, drysses med mel og med en finger aftegnes cirkler, der skal danne bunden i marengskurvene. Dejen fyldes i en sprøjtepose med "åben" tylle og nu sprøjtes først en bund ud, i kanten af denne drysses lidt florsukker og så sprøjtes siderne på. Ved siden af på pladen sprøjtes hankene ud som tilpas store buer. Begge dele bages ved svag varme, 150 - 160 grader, i 40 til 50 minutter. Så kan hankene tages fra pladen, medens rederne nok skal have 10 minutter til. Helt tørre skal de være for ikke at blive seje og bløde.

Ved brug klistres hankene fast til kurvene med lidt karamel, hvortil 3 spsk. melis er kogt med 1/2 dl vand i 10 minutter.

Fine jordbær. de skal helst ikke skylles, lægges i kurvene.

soft-ice

3/4 - 1/2 liter vanilieis

Isen kommes i en skål og piskes tilpas blød. Den må ikke være flydende og tynd, men gennemkold og i konsistens som flødeskum.

Servér marengsreder med jordbær og soft-ice straks med et lille godt glas til eller til en glad kop kaffe. Det vil med garanti gøre lykke.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.