torsdag

Tunge i gelé

Tunge i gelé, egentlig velsmagende, bare kedeligt at tunge er gået af mode, man ser i hvert fald ikke mange retter med denne specialitet mere, det er ligesom om, tunge er forsvunden helt ud af vor kost.
Tidligere var et stykke smørrebrød med tunge og italiensk salat et klassisk stykke smørrebrød. Det ses heller ikke ofte i vore dage og så er det i hvert fald ikke unge og yngre mennesker, der spiser det.

Det vil nu ikke afholde os fra, at lave tunge i gelé. Så vi må til slagteren for at få enten en kalvetunge eller en lille oksetunge.


TUNGE I GELÉ


1 kalvetunge eller lille oksetunge
vand
salt
oliven
grønne bønner
æggeskiver
tomatsnitter
8 blade husblas

Sæt den rensede tunge over at koge i lersaltet vand til den er mør i ca. 2 1/2 time. Tag tungen op, afkøl lidt, flå den og skær den herefter ud i pæne skiver, der anrettes taglagt på et lidt dybt fad. Pynr tungen med oliven, grønne, kolde bønner, æggeskiver og tomatsnitter.
1/2 liter af kogevandet tilsættes 8 blade husblas, der er blødt op i koldt vand. Husblassen smeltes i suppen. Øs forsigtigt suppen over tungen og pas på pynten ikke falder af. Hæld lidt ad gangen. Stil fadet koldt.

Servér tunge i gelé med forskellige salater til. F.eks. italiensk salat, grøn salat, champignonsalat og evt. kogte grøntsager og en god hjemmelavet kartoffelsalat, alt efter hvor meget retten skal fylde.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.