søndag

Ris a la Lommer

Ris a la Lommer, små risreder med mørt oksekød, smagt til med portvin, er endnu en velsmagende vinderopskrift fra 50erne. Den serveres med jule- eller tomatsalat til.

Opskriften rækker til 3 personer


RIS A LA LOMMER

løse ris af 2 kopper ris, 3 kopper vand og 1 spsk. smør

fyld

4-5 skiver skært oksekød
2 store løg
salt
peber
paprika
timian
fløde
smør

tilbehør : Asparges

Ris og vand koger under tætsluttende låg i 12 minutter. Smørret røres i og risene trækker under låg i yderligere 12 minutter.
Kødet skæres i tern, brunes i en gryde med snittede løg  i rigeligt smør. Tilsæt krydderierne og så meget fløde, at det "binder". Kødet snurrer til det er mørt og smages til med portvin.
Kom kødet i små reder, formet af de løse ris. Varme asparges lægges imellem.

Servér ris a la Lommer med marineret julesalat eller tomatsalat.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.