tirsdag

Troldefadet

Troldefadet, en af 50ernes mange retter, der skifter karakter efter, hvad der er i spisekammeret. Man brugte sine rester dengang, gerne kreativt og så var de nymodens ildfaste fade, så maden kunne tilberedes i ovnen, med til at forenkle madlavningen, - en ren velsignelse for husmoderen.
Maden kunne forberedes og passe sig selv i ovnen til den var færdig og fadet kunne sættes direkte på bordet, hvilket jo unægtelig sparede noget på opvasken, som i 50erne stort set foregik i hånden.

Troldefadet består her af en dej med ost i, skinkesauce, små stegte kødboller, kogte pølser og fyldte oliven. Og som omtalt, alle andre rester fra husholdningen kan komponeres og sammensættes, akkurat som man har lyst og smag til.

Opskriften her er til 4 personer


TROLDEFADET

dej

200 g mel
150 g mgr.
lidt salt
100 g revet ost
1/2 sammenpisket æg

skinkesauce

3 dl fløde
salt
sennep
hakket løg
50 g mgr.
jævning
150 g hakket skinke

små, stegte kødboller, kogte pølser eller forskellige rester, der er tilovers
fyldte oliven

Tilsaucen smeltes margarinen og heri småsteger de hakkede løg uden at tage alt for meget farve. Hæld fløden ved, kog saucen op, jævn den med meljævning og smag til med salt og sennep. Tilsæt den hakkede skinke.
Mel, mgr., ost, salt, og æg klemmes sammen til en fast dej, der fordeles i et smurt ildfast fad. (Vil man spare på kalorierne, lægges bagepapir i fadet i stedet for at smøre det). Dejen forbager ved 225 grader i 10 minutter. Herefter hældes skinkesaucen, små stegte kødboller og kvarte pølsebidder fordeles heri og fyldte oliven anbringes i midten. Alt lunes i 10 minutter.

Servér troldefadet med marineret julesalat eller anden grøn salat til.

Inden længe, vil vi begive os ud i, at finde ud af, hvad folk spiste i de glade 60ere.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.