fredag

BROMBÆRGELÉ

Så er det højtid for sensommersylt. Saml bær, frugt og urter og hæld sommeren på glas og flasker.

Økonomien i hjemmesyltning er faktisk ikke til at få øje på. Derimod er det både mere smagfuldt og mere hyggeligt at sylte selv og man ved præcis, hvad der er kommet i.

Ta familien med, en kurv over armen og hent høsten af sensommerens frugt og bær i hus.
Intet er dejligere end at åbne de skønne hjemmesyltede sager en kold efterårs- eller vinterdag, hvor bare tanken om sol og sommer luner helt inderst inde. - Eller duften af det hjemmegjorte syltetøj, som spreder sig omkring bordet og varsler sommer.

Opskriften på brombærgelé er fra 1946 og stammer fra den norske husholdningslærerinde Henriette Erken. Geléen kan snart realiseres, når brombærrene om nogen tid er modne.

Der er ribs i opskriften og det kan da vist lige akkurat nåes, at få fat i disse, som har sæson juli - august. Ellers kan der bruges æbler i stedet for ribs.

Bærrene i geléposen kan bruges til marmelade.


BROMBÆRGELÉ

1 kg brombær
1 kg ribs
1/2 kg hugget sukker
1 1/4 dl vand

De rensede bær kommes i en krukke med låg, som sættes op i en gryde med koldt vand, koger til bærrene safter godt. Hæld bærrene i en gelépose og lad det stå til næste dag. Det huggede sukker sættes over varmen til sukkeret er opløst. Koges til vandet er fordampet, men må IKKE brunes. 1/2 kg saft hældes straks i,skummes under kogningen som regel i 10 minutter. Gryden fjernes fra varmen og geléen fyldes i rene, små glas.

Ribs kan erstattes af æbler. Tag 2 kg æbler og kog dem med bær og 1/2 liter vand og si det.
Behandles ellers på samme måde med hensyn til kogning af geléen.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.