torsdag

Generalens kogte fasaner

Generalens kogte fasaner er en dejlig og appetitlig gammel ret, når det handler om fuglevildt. Serveret med sur-sød flødepeberrodssauce og løse ris er det en rigtig efterårs- og vinterspise, som egner sig fortrinlig til almindeligt gæstebud og jagtmiddage.

Egentlig er fasanen mest kendt, som stegt fasan, serveret med flødesauce, brunede kartofler og gelé, men den kogte version fortjener bestemt en chance.

Fasanjagten går ind den 16. oktober, her må både hanner og hunner jages og slutter den 15. januar. Hvis der ikke lige er en jæger i familien, må man en tur til fiske- eller vildthandleren, som sælger grydeklare fasaner i vildtsæsonen.

Fasanen er en vildfugl med fint, hvidt og velsmagende kød. En fugl er passende til 2 personer og man bør sikre sig, at det er unge fasaner, da kødet ellers er hårdt og sejt. Er man i tvivl om det nu også er en ung fugl, er generalens kogte fasaner et godt valg, da det er nemmere at få fuglen mør i kogt end i stegt tilstand.
En fasanhane vejer ca. 1 1/2 kg, medens hønen vejer ca. 1 kg.

Opskriften er til 4 personer og fra 1952. Rimeligvis meget ældre.


GENERALENS KOGTE FASANER

2 fasaner
røgede spækstrimler
vand
salt
et nip sukker

sur-sød flødepeberrodssauce

1/2 liter suppe
hvedemelsjævning
salt
sukker
eddike
revet peberrod
1 dl piskefløde

De istandgjorte fasaner ombindes med røgede spækstrimler og kommes ned i spilkogende vand. Koger under låg, kun tilsat lidt salt og sukker. Fuglene skal kun lige være dækket af vandet og de koger småt ialt i ca. 1 1/2 time. Derefter tages fasanerne op, parteres med en tranchersaks og holdes varme.

Imedens laves saucen. Kom 1/2 liter af suppen i en gryde, lad den koge og tilsæt det udrørte hvedemel. Når saucen er jævn og den er kogt godt igennem, tilsættes eddike, sukker revet peberrod. Saucen må gerne smage kraftigt af disse dele. Bland fløden i saucen, hvoraf noget af saucen bruges til at trække over fasanerne på fadet.

Servér generalens kogte fasaner med sur-sød flødepeberrodssauce og løse ris til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.