onsdag

TØRREDE HYLDEBÆR

Den gamle konserveringsmetode med at tørre bær og frugt kan fint anvendes, når hyldebærrene i september, sammen med nødder, brombær og pærer er modne og venter på at komme i fryser eller på glas og flaske.
Ved tørring bevarer hyldebærrene sin næringsværdi, men desværre går vitamin C helt eller delvis tabt, ligesom Avitaminet mister noget af sin værdi.

Tørring er en billig konserveringsmetode og så fylder tørrede bær meget lidt, ud over, at de faktisk er dekorative og dejlige at se på i glasset.

Det gælder for hyldebær, som for andre bær, tørring kan foretages i det fri på gode dage, i et varmt rum med rigelig ventilation, på komfur eller i ovn.

Efter tørring skal bærrene være seje, der må ikke være saft tilbage i dem. Opbevares i rene tørre glas, i papirposer, dåser eller emballage af træ.

Når de tørrede bær evt. skal anvendes til saft, skylles de i koldt vand og udblødes i rigeligt vand i 12 - 24 timer. Herved opnår de den originale konsistens. Ellers er tørrede hyldebær fine til hyldebærte og den ideelle værtindegave, når juletiden indfinder sig.TØRREDE HYLDEBÆR

hyldebær

Skyl bærrene, men rib dem ikke, da overhuden brister og en del saft går tabt.
Sæt bærrene i ovnen, gerne anbragt på en ramme af fluenet og med ovndøren på klem. Tørring foregår ved jævn, svag varme, startende på 30 grader, stigende til 70 - 80 grader, ca. 4 - 6 timer. Dette for, at skindet ikke skal briste.

Når bærrene er helt læderagtige og der ikke kan klemmes mere væske ud, er de færdige. Lad dem køle til de er helt kolde, rib dem og fyld dem så på emballage.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.