torsdag

ROSMARINUS

Fra mesterkokken Rich. Oest Larsens gemmer, denne dejlige opskrift på kalvekød med rosmarin, serveret med løse ris til. Opskriften er fra 1957.

Kokken var noget af en skælm og det er da også svært, ikke at komme til at trække på smilebåndet, når han gi'r en finesse på . . . .

Rosmarin skal der til !

"Det er ikke hver dag, De må ind på apoteket frue, for at købe ind til middag ! Men - hvis De vil ha' fuld glæde af denne festlige og usædvanlige middagsret, må De en tur ind til apotekeren og snakke med ham om rosmarin. Et krydderi med en pikant smag - stærkere, men lidt sødere end peber. Men læs lige dette her, så får De lyst til at prøve :"


ROSMARINUS

Skært kalvekød efter behov (beregn 200 g kød pr. person)
mgr. til stegning
3 fed hvidløg
6 store, ituskårne tomater
2 tsk. rosmarin
2 dl hvidvin
en anelse væde
salt
peber
lidt koldt mgr.
lidt fløde

Brun kødet på alle sider i afbruset mgr. i en gryde ved lille blus. Kom 3 fed hvidløg i samt 6 store, ituskårne tomater, 2 tsk. rosmarin samt 2 dl hvidvin. Lad det hele dampe under låg til kødet er mørt, ca. 1 1/2 - 2 timer. Kom så en anelse væde ved. Kødet skæres i tykke skiver, som så lægges på plads igen. Skyen gnides gennem en sigte, smages til med salt og peber og piskes op med lidt koldt mgr. og lidt fløde.

Servér Rosmarinus med løse ris til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.