fredag

Gratinerede Kalvekoteletter

Når vi nu i dag går ind i weekenden og i morgen i årets første efterårsmåned, hvorfor så ikke bruge weekenden til at tilberede et dejligt gammeldags måltid mad til familien, efterfulgt af en skøn dessert, som alle med garanti vil glædes over. De to retter er typiske danske retter fra først i 60erne. Dengang mangen en ovnret var ledsaget af en skål lune, franske kartofler.

Hovedretten består af gratinerede kalvekoteletter, garneret med ærter og asparges, gratineret med parmesanost og tidstypisk, serveret med franske kartofler.
Desserten er en skøn banantærte med jordbær- eller hindbærgelé.

Opskrifterne er til 4 personer


GRATINEREDE KALVEKOTELETTER

6 store eller 8 små kalvekoteletter
salt
peber
1 spsk. smør
1 spsk. mel
1 lille ds. aspargesstykker
1 lille pk. dybforsne ærter
2 tomater
2-3 spsk. reven parmesanost
1 glas portvin, - helst hvid

Bank koteletterne let og saml dem igen. Gnid dem med lidt salt og peber og brun dem i smør. Steg koteletterne 1 minut på hver side og læg dem derpå i et ildfast fad.
Bag smørret af med melet, spæd med væden fra aspargesene og lad det koge i nogle minutter. Tilsæt asparges og ærter og top blandingen pænt op på koteletterne. Skær tomaterne i stykker, læg dem ved og drys med osten. Hæld portvin og det smør, koteletterne blev brunet i ved og stil retten ind i en varm ovn i 15-20 minutter til osten er gylden.

Servér gratinerede kalvekoteletter med franske kartofler til.


BANANTÆRTE

250 g mel
75 g sukker
100 g mgr.
1 æg
3 dl jordbær- eller hindbærsaft
3 blade husblas
3 bananer
2 dl piskefløde, pisket til skum

Sigt melet og bland det med sukkeret. Gnid mgr. ud heri og tilsæt ægget. Ælt dejen let til den slipper bordet. Stil den koldt i ca. 1 time. Rul dejen ud og beklæd en smurt lagkagebund hermed. Prik bunden med en gaffel og bag den ved god varme i 15-20 minutter. Lad den blive kold på bagerist.
Bland saften med den udblødte, smeltede husblas og stil den koldt til den begynder at stivne. Læg halvdelen af de udskivede bananer i bunden og hæld halvdelen af geléen over. Lad den stivne helt, inden resten af bananerne lægges på. Øs den tiloversblevne gelé over tærten og stil den koldt til geléen er helt stiv. Pynt med toppe af den stiftpiskede fløde.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.