torsdag

RARE PANDEKAGER MED CREME

Lækre pandekager med creme, kan bages i forvejen, smøres med dejlig portvins- eller sherrycreme, lunes i ovnen, lige inden de serveres med syltede jordbær til. (Se opskriften i morgen på Et kongeligt jordbærsyltetøj)

Pandekagerne, såvel som cremen kan laves i forvejen og stå parat til de skal bruges. - En skøn, skøn gammeldags dessert, som så rigeligt vil behage den søde tand.

Rare pandekager med creme kan også serveres til en glad kop kaffe en dag, hvor lækkersulten rigtig melder sig.

Opskriften er til 4 personer


RARE PANDEKAGER MED CREME

2 hele æg
2 dl fløde
2 dl vand
100 - 125 g mel
2 spsk. smeltet smør
2 spsk. likør eller cognac

creme af :

2 æggeblommer
2 spsk. sukker
vanilie
2 toptskfuld kartoffelmel
2 172 dl mælk eller fløde
50 g smuttede, hakkede mandler
portvin eller sherry efter smag
syltede jordbær

Æggene piskes med fløde og vand og heri blandes melet lidt efter lidt. tilsidst iblandes likør eller cognac og det smeltede smør. Heraf bages små pandekager. Kom kun fedtstof på panden til den første, bag de andre på en varm, tør pande.
Læg mindre stykker smørrebrødspapir (film eller bagepapir) mellem hver bagt pandekage. senere, når de skal bruges, smøres et lag creme på hver pandekage, der rulles sammen og lægges i et ildfast fad. Lunes få minutter i ovnen.

Til cremen piskes æggeblommerne med sukker, vanilie og kartoffelmel. Fløden blandes i og cremen varmes til kogepunktet. Så snart cremen er blevet tyk, røres mandler og vin i.

Servér rare pandekager med syltede jordbær. Et lille godt glas til er ikke af vejen.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.