mandag

TØRRET PERSILLE

Tænk på vinterens værtindegaver, julegaver og anden anledning til at glæde og påskønne andre nu. Det bugner af frugt, rødder og grøntsager i øjeblikket og det meste egner sig til den gammelkendte metode, nemlig at tørre frugten.
Fyldt på smukke glas er tørrede ting en fantastisk gave, en hilsen fra sommeren og så er den til og med nyttig.

Ved tørring nedsættes produkternes vandindhold fra 80 - 90 % til 10 - 20 %. Det er muligt at tørre i en almindelig ovn. Tidligere tørrede man på f.eks. et varmt loft med gennemtræk, på radiatorer, komfurer, i kakkelovne eller i specielle tørreovne.

Grøntsager bør som regel skoldes inden tørring. Herved vinder de i velsmag, bevarer farven bedre og man undgår "høsmag".

Har man haven fyldt med persille eller adgang til megen persille er det nærliggende at fryse denne ned til vinteren. Prøv i stedet at tørre persillen og fyld den på smukke glas til at forære bort. Tørret persille er ikke frisk persille, men anvendelig i mange situationer og behandlet rigtig, - ganske god.

Opskriften er fra sidst i fyrrene.

Gammeldags tørreskab til lufrtørring

TØRRET PERSILLE

persille
kogende, saltet vand
koldt vand

Kog vand og salt i en gryde og læg persillen i 1/2 minut. Tag persillen op, afkøl den i koldt vand og læg den i et tyndt lag på ovnristen. Tør persillen ved 80 grader i begyndelsen, faldende til 60 grader i ca.4 timer til persillen er gennemtør. Den skal kunne smuldres mellem fingrene. Ovndøren skal stå på klem.

Den kolde, tørrede persille nuldres og fyldes på smukke glas.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.