søndag

Gammeldags rullesteg med æbler og blommer

Gammeldags rullesteg med æbler og blommer eller svesker, som den blev serveret på Mikkelborg Kro i Sønderjylland først i 60erne, var på den tid, noget man gerne kørte et stykke vej for at få. Kroen, var dengang kendt som egnens bedste madsted og mangen en bilist har fået stillet sulten her.


Til en hyggeaften i det hjemlige er her Mikkelborg Kro's originale opskrift på gammeldags rullesteg med æbler og blommer eller svesker.

Opskriften er til 4 personer


GAMMELDAGS RULLESTEG MED ÆBLER OG BLOMMER

1 1/2 kg stribet flæsk
salt
peber
æbler
blommer eller svesker
fedtstof
vand
kulør

Flæsket befris for svær og ben. Pudses af, hvorefter lidt salt og peber drysses på. Æblerne skrælles og skæres i skiver, blommerne udstenes og frugterne lægges på to tredjedele af kødet, som sammen rulles og snøres.
Flæskerullen brunes, vand og kulør kommes ved og den steges ca. 1 1/2 time. Skyen sies, jævnes og tilsmages.

Servér gammeldags rullesteg med æbler og blommer med halve æbler med gelé, sauce, en god hvid kartoffel og franske kartofler til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.