mandag

Kærnemælksgelé med friske bær

Kærnemælksgelé med friske bær, serveret som en rand er en pragtfuld gammeldags dessert, som i denne bærtid bør finde vej til spisebordet, når familien skal forkæles lidt ekstra.
Desserten serveres lidt festligt med blandede friske sommerbær i midten, rørt med sukker efter behag.


KÆRNEMÆLKSGELÉ MED FRISKE BÆR

knapt 1/2 liter kærnemælk
1 dl piskefløde
lidt revet citronskal
7 blade husblas
friske bær
sukker

Husblassen udblødes i koldt vand, den tages op, vandet trykkes af og husblassen smeltes med lidt kogende vand. Den hældes under piskning i kærnemælken, der forud er pisket let og luftig med sukker og citronskal. Når den er helt kold og ved at stivne, blandes flødeskum i. Massen hældes i en randform, der er skyllet med koldt vand og drysset med sukker. Når den atter er stivnet, vendes den.

Servér den udvendte kærnemælksgelé med friske bær i midten, som er rørt med sukker.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.