tirsdag

APPELSIN MARINERET NAKKEKAM

Appelsin marineret nakkekam, dette dejlige, møre stykke kød, er perfekt at supplere med til ribbenstegen, svinekammen, skinkestegen og andre af vore traditionelle stege i juletiden.

Det gode nakkekød skal bade et døgn i julens smage og krydderier. Appelsin, citron, sennepskorn, koriander, nellike, kardemomme og allehånde.

Appelsin marineret nakkekam serveres med æblemos, smagt til med reven peberrod.

Opskrift : Søren Gericke


APPELSIN MARINERET NAKKEKAM

1 1/2 kg nakkekam uden svær
2 1/2 dl æblejuice
salt

krydderblanding

2 appelsiner (gerne blodappelsiner)
1 citron
2 spsk. hele sennepskorn
1 spsk. hel koriander
5 hele nelliker
3 hele kardemommekapsler
3-4 hele allehånde
200 g farin
150 g salt

Skær appelsiner og citron i små terninger med skallen på. Knus krydderierne i morter og bland alle tingene til krydderblandingen sammen.

Læg noget af krydderblandingen i et fad med kødet over. Kom resten af krydderblandingen over og gnid det let ind i kødet. Lad kødet trække 1 døgn i køleskabet og vend det flere gange undervejs.

Skrab nu det meste krydderblanding af kødet og læg det i et ovnfast fad. Hæld æblejuice og 2 dl vand ved kødet.

Steg kødet i ovnen ved 180 grader i ca. 1 1/2 time.

Skær kødet i pæne skiver og servér det med æblemosen, smagt til med peberrod.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.