fredag

JULEFRIKADELLER

Julefrokost for børn, voksne og alle andre barnlige sjæle, skulle gerne kunne byde på noget, der tilfredsstiller alle. Sild og snaps hører de voksne til, hvorimod lækkerier som små frikadeller og lignende vækker begejstring hos børnene og vi andre med.

Små julefrikadeller, krydret med allehånde, nellike og ingefær er nemme at tilberede i god tid før jul. Lav endelig rigeligt, frys dem ned og tag dem så op efterhånden, de skal bruges.

Der kan lægges et stykke æble eller en sveske i hver frikadelle.

Der bliver 30-35 sk. af portionen her

 

JULEFRIKADELLER

500 g hakket flæskekød
1 løg
2 spsk Havregryn
2 spsk. kartTøffelhelt
3 spsk. Mel
2 æg
-1 1/2 dl danskvand
Salt
Peber
1 tsk. allehånde
1/2 tsk. nellike
1/2 tsk. Ingefær

Bland det hakkede kød med revet løg, havregryn, kartoffelmel og mel. Rør æggene i et ad gangen, herefter danskvanden, krydr med salt, peber, allehånde, nellike og ingefær.

Las så frikadellefarsen hvile 1-2 timer og form den til små frikadeller, som steges på panden i gyldent smør eller margarine.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.