søndag

HÜTTEMEIERS PISKE-LEVERPOSTEJ MED OLDEFARS PORTVINSSKY

I en travl tid som juletiden, gælder det om at lægge en strategi for, hvad og hvornår julemaden skal tilberedes, for ærlig sagt, meget kan jo laves forinden og fryses ned. - En ting eller to ad gangen, så travlheden deles lidt ud.

Mange vil jo nok mene, at julens leverpostej først kan tilberedes lige op til jul. Leverpostej har det med at smuldre, når det har været frossen. Imidlertid kommer Kirsten Hüttemeier os til hjælp i form af en leverpostej, der kan fryses ned og tages op, uden at smuldre, lover fruen. Leverpostejen kan krydres med lidt merian, hvis ønskes.

Det er en såre enkel opskrift, ikke noget med opbagning. - Tingene piskes blot sammen. - Og for at spare kostbar tid, købes færdighakket lever og spæk. Også noget enhver slagter kan klare.

Til sådan en hjemmebagt juleleverpostej er det næsten et must med oldefars portvinssky. der ligeledes tilskrives Kirsten Hüttemeier.

Opskrifter : Kirsten Hüttemeier 1965

Foto : Det Kgl. Bibliotek

HÜTTEMEIERS PISKE-LEVERPOSTEJ

325 g svinelever
100 g spæk
1 hakket løg
salt
1 lille tsk. sukker
1 æg
evt. lidt merian
65 g mel
3 1/2 dl fløde
50 g smeltet smør

Spæk og lever hakkes 2 gange, piskes op med krydderier og heri hældes fløde, mel og æg, der er pisket sammen. Til sidst det smeltede smør. Pisk godt til det hele er ensartet og hæld så leverpostejmassen i forme, der er smurt lidt.

Bages i ovnen i vandbad ved 175-200 grader i35-50 minutter, hvis det er en stor form, og i 25-30 minutter, hvis der er flere små forme.

Til sådan en hjemmebagt juleleverpostej er det næsten et must med oldefars portvinssky.

oldefars portvinssky

2 dl portvin
2 1/2 dl bouillon (vand og god kødekstrakt)
8 blade husblas
salt og peber efter smag

Husblas stilles i blød i koldt vand i 10 minutter, knuges op heraf og smeltes i lidt af bouillonen. Heri blandes nu resten af bouillonen samt vinen og krydderierne.
Hældes i små skåle, der er skyllet med koldt vand. Stilles koldt.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.