søndag

EDITHS GODE MEDISTERPØLSE

For de, der har tid og mod på, at lave sin egen julemedister og endnu ikke har fået det gjort, kan det nås endnu. Medisteren her er lavet af flæskekød og spæk, der begge hakkes igennem maskinen sammen med løget.

Hvis jeg stod så tæt på jul og skulle lave medisterpølse selv, ville jeg gøre følgende : Gå til en slagter og bede ham hakke den angivne mængde kød og spæk 3 gange gennem maskinen. Hjemme kan løget så blot rives i farsen. På den måde er der ikke meget andet at gøre, end blot røre farsen sammen og komme den i tarmene.

- Og uanset hvad, det er næsten umuligt at opdrive en ordentlig medisterpølse. Mange steder sælges et kedeligt produkt fra Danish Crown. Den er ikke værd at byde nogen. Så hellere springe lidt over i arbejdsgangen og lave den selv. Husk, - pølsen kan jo fryses.

Museet Tidens Samling 2013Det er Kirsten Hüttemeiers opskrift på Ediths gode medisterpølse, der gengives ordret her :

EDITHS GODE MEDISTERPØLSE

1 kg flæskekød, ikke for fedt
100 g spæk
1 løg
1 tsk. sukker
1 spsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. knust allehånde
ca. 3 dl kold suppe

rensede svinetarme, ca. 1 1/2 meter

Kødet hakkes med spæk og løg ca. 3 gange gennem maskinen og røres derefter op med sukker, salt, peber, allehånde og til sidst den kolde suppe. Kog en lille prøvebolle for at smage, om farsen er krydret tilpas. Farsen stoppes derefter i de rensede tarme og medisterpølsen snoes til ringe i pandestørrelse og kan nu fryses ned. Den er nu klar til lige at lægge på panden i letbrunet smør og den gennemsteger og tør op på ca. 20 minutter.

Det med at koge medisteren før stegning er gammeldags. Det er slet ikke nødvendigt.

Servér den skønne medister med sennep, rødkål og evt. stegte æbler til.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.