tirsdag

KIRSTENS ÆBLESKIVER

ÆÆbleskiver er jo lykken, når det er jul, sagde Kirsten Hüttemeier for 35 år siden. De passer sig at servere lune med syltetøj eller gelé og sukker, som dessert ovenpå hamburgerryg med Vendsysselsk grønlangkål og fine små, brunede kartofler på en lillejuleaften.

Hüttemeier var egentlig ikke meget for fede desserter med meget flødeskum, så hellere små bitte pandekager, ikke større end en mokka-underkop, rullet sammen med æble- eller abrikosmos. Det var også praktisk, idet pandekagerne kunne laves i god tid inden og fryses ned. Herefter lunes i ovnen.

Således også med æbleskiverne, der kan fryses færdige på en bakke, og når de er knap frosne, pakkes de i poser og fryser videre. De serveres lune med syltetøj eller gelé og sukker.

Foto : Familie Journalen


Med hensyn til borddækningen til lillejuleaften, er denne meget enkel. Hun brød sig ikke om overlæssede borde, men sværgede til det mere enkle. - Og så var hun for resten ikke meget for store selskaber, hvor folk vanskeligt fik talt med ret mange. Hellere et lille selskab, hvor alle taler sammen.

Et godt glas rødvin, masser af levende lys, glade farver og enkel mad, der er forberedt forinden i god tid, det var faktisk Kirsten Hüttemeier i en nøddeskal.

Kilde : Familie Journalen

KIRSTENS ÆBLESKIVER

500 g mel
4 æg
35 g gær
revet skal af 1 citron
3 tsk. kardemomme
ca. 4 - 4 1/2 dl mælk

smør eller fedt til stegning

Alt piskes sammen og gæren plukkes ud i små stykker. Dejen står og hviler et par timer på køkkenbordet, inden der bages fine æbleskiver - i brunet smør eller varmt svinefedt.

VELBEKOME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.