tirsdag

ESKIMOÆBLER

En forrygende juledessert er disse eskimoæbler med fyld af makron-flødeskum med hindbær, cognac og mandler.

De dejlige æbler skal stå koldt mindst 1 time, da de skal serveres iskolde.

Brug nogle store, gerne smukt røde æbler. De store er nemmest at udhule og så kan man nøjes med at spise fyldet, om man vil.

Opskrift til 6 personer

Opskrift : Ellis Tardini 1977



ESKIMOÆBLER

6 store, røde æbler
safr af 1 citron
150 g frosne hindbær
2 spsk. sukker
4 spsk. cognac
3 små makroner
1 dl mandler
2 1/2 dl piskefløde

Vask æblerne og tør dem. Skær et låg af og fjern kernehuset. Tag frugtkødet ud af æblerne, så der kun er en skal tilbage. Dryp dem indvendig med citronsaft.

Skær frugtkødet i små terninger. dryp det med resten af citronsaften og bland det med sukkeret, de optøede hindbær og cognac. Knus makronerne og smut og hak mandlerne. Vend makroner og mandler i æbleblandingen sammen med den stiftpiskede fløde.

Fyld æblerne og stil dem koldt en times tid.

Servér dem med låget sat på.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.