lørdag

DEN STORE GODNAT-TÆRTE

Som navnet antyder er denne flotte tærte, lagt sammen med smurte rugbrøds- og franskbrødsskiver og leverposten, skinkesmør eller laksesmør og ostesmør. Tærten stryges i kanten med smør eller mayonnaise samt på toppen. Pynt med hårdkogte æggeskiver, kaviar, halve oliven og ansjoser, kan man lide det.

Det allerbedste resultat opnås, hvis tærten får lov at trække tilstrækkeligt, før der skæres af den. Den kan med fordel lægges sammen dagen før eller først på dagen og stå koldt med folie over til aften, hvor den monteres udvendig, før den serveres for sultne december gæster hen på aftenen med en kold øl eller hvad man nu syntes om til.

Hyggeligt december komsammen giver gerne nogle godt sultne gæster. I godt selskab med forventninger om julens komme, løber tiden og pludselig skal det gøre godt med noget mad. Så duer det ikke, at værtinden skal stå i køkkenet. Derfor er godnat-tærte så utrolig velegnet til sådan en aften.

Det bliver måske nødvendigt at lave et par stykker. De skal nok forsvinde som dug for solen.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1965DEN STORE GODNAT TÆRTE

3 lag brød plus et par tynde rugbrødsskiver
smør

smørepålæg

skinkesmør
leverpostej
sildesmør eller laksesmør
ostesmør (blød smøreost)

pynt

smør eller mayonnaise
hårdkogte æggeskiver
kaviar
ansjoser
oliven

De forskellige lag brødskiver smøres med smør og så med smørepålægget. Hvert lag klappes fast. Til sidst pakkes hele tærten ind i folie og stilles koldt, gerne en nat eller en hel dag.

Så pyntes tærten med mayonnaise eller smør, som smøres over hele overdelen og på siden. Her kan også anvendes en leverpostej, der er rørt op med fløde.
Pynt med æggeskiver med lidt dansk kaviar på eller brug rå champignons, skinkestrimler og strimler af grøn salat eller julesalat.
Tomatskiver er også gode til pynt og så liver de op.
Sardeller eller ansjoser samt oliven lægges i midten af tærten. Siderne af sandwichtærten kan pyntes med mandler, der er smuttet og skåret i tynde skiver, der er ristet let på en tør pande. Kan erstattes af saltmandler.

Ved servering skæres tærten ud som lagkage og den er allerbedst, hvis den har fået lov at trække tilstrækkeligt.

Tærten kan varieres, om ønsket og af lange franskbrødsskiver, kan laves en tærte, der har facon som et franskbrød. Fyldet som beskrevet.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.