lørdag

HELGAS RØDBEDER

Hjemmesyltede rødbeder til julefrokostbordet må altså være noget særligt i forhold til hvad industrien tilbyder travle mennesker i vore dage.

Mange er sylteopskrifterne igennem tiderne på rødbeder og forskellig er opfattelsen af, hvad der netop er favoritten at lægge på julens hjemmelavede leverpostej, sylte med mere. Rødbeder går til det meste.

Og rigtig ! det er kun med til at give endnu mere jag, når nu man så glimrende kan købe sig til produktet.
Det er så både nemt og hurtigt at lave rødbeder selv, og hvis de, som her skal smage af jul, må vi i hvert fald lave dem selv.

Opskriften på Helgas rødbeder, der er kommet i julehumør, skyldes Kirsten Hüttemeier og jeg må indrømme, at her ophører enigheden med fruen. Hüttemeier foreskriver kogning på 20-30 minutter. Nej, hjemmekogte rødbeder er allerbedst, når de er kogt omkring 1 time og et kvarter, - og så er det oven i købet de aflange rødbeder, som ikke er så tykke, der er tale om. Men vælg selv, hvor hårde de skal være.


Det med trækketiden på 3-4 uger må vi i år se stort på. De kan så glimrende spises hurtigt efter, de er kogt.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1964

Kirsten Hüttemeier vedetjulearrangement på Industripalæet i Odense 1962. Hun lavede julemad, bestående af romerske koteletter, appelsinboller, indbagte æbler og franske pandekager med ost.
Foto : 1962, Fyens Stiftstidendes pressefotosamling / Odense Stadsarkiv.

HELGAS RØDBEDER

rødbeder
eddikelage af 1/2 liter eddike
350 g sukker
10 hele nelliker
1 lille stykke peberrod i små terninger

Rødbederne koger i 20-30 minutter eller en rigtig god times tid, til de er møre. Smuttes ud af skallerne, skæres i tynde skiver og lægges i en stor krukke (eller glas).

Lagen koges af eddike, nelliker - meget vigtigt, for de giver en dejlig smag - og sukker hældes kogende over rødbederne. Peberroden i små terninger, drysses over i krukken, der tilbindes og stilles hen.

Smager bedst, hvis de kan få lov at trække i 3-4 uger.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.