Æbleskiver frådse, som navnet antyder, er ualmindelig lækre æbleskiver, vi kan nyde, når vi ikke er på kur. Piskefløde, flødeskum - og det i rigelig mængde er hovedingrediensen sammen med æg. Det er vel overflødigt at sige, at dette er usædvanlig lækre æbleskiver ud over det sædvanlige, -velsmagende luksus og nogle gevaldige kaloriebomber, stegt i rigelig smør.
Kirsten Hüttemeier lancerede disse luksus æbleskiver i 1952 og der bliver ca. 30-35 stk. af portionen.
ÆBLESKIVER FRÅDSE
1/2 liter piskefløde
2 æg
2 spsk. sukker
revet skal af 1 citron
250 g hvedemel
ca. 125 g smør til stegning
Fløden piskes til tykt skum og heri kommes æggeblommerne, sukkeret og den revne citronskal. Til sidst blandes hvedemelet i og dejen røres let sammen.
Æbleskivepanden varmes op og der kommes 1 tsk. smør i hvert hul. Dejen hældes i hullerne og æbleskiverne bages for rask varme i 6 minutter ialt. Så snart æbleskiven er fast, vendes den.
Æbleskiverne må holdes varme over damp eller i en ovn, der kun må være 80-90 grader varm.
Æbleskiver frådse serveres, sigtet med florsukker og gelé eller syltetøj til.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.