I stedet for friske ærter kan bruges frosne, men spinatbladene skal være friske nye, danske eller udenlandske, da de skal ligge fint i suppen.
Hvis suppen skal være ekstra mættende, kommes et pocheret æg i til hver person. Revet ost drysses over suppen og små stegte pølser serveres til.
Opskriften er af Kirsten Hüttemeier og fra 1952. Beregnet til 4 personer.
FORÅRSSUPPE MED OST OG STEGTE PØLSER
6 gulerødder
1/4 kg asparges
1 kop bælgede ærter
1 1/4 liter bouillon eller sparesuppe
lidt kødekstrakt
salt
peber
1 håndfuld nye spinatblade
1 dl fløde
50 g smør
2 1/2 - 3 strøgne spsk. mel
Gulerødderne skrabes, skæres i tynde skiver og koges møre i suppen sammen med de skrællede asparges, der er skåret ud i stykker på 2 - 3 cm. Under låg koger grøntsagerne møre i 15 minutter, så tilsættes ærterne, der koger med 5 minutter og suppen jævnes. Melet rystes til en jævning med lidt koldt vand og jævningen hældes på den kogende suppe. Fløde, smør og krydderier tilsættes og suppen smages til. Spinatbladene skylles, kommes på den varme suppe umiddelbart før den skal serveres. Spinaten må ikke koge med, så bliver den kedelig. Bladene skal ligge fine og hele.
Suppen serveres med hakket persille, revet ost, stegte små pølser og evt. pocherede æg.
Sådan laves pocherede æg, se opskriften her . Se det på film
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.