fredag

GRØNTSAGSBACALAO

Grøntsagsbacalao, en dejlig gammeldags ovnret, der efter smag og årstid kan varieres. Det er en meget praktisk ret, der gør sig selv færdig i ovnen, medens man får andre ting fra hånden.

Er der medlemmer i familien, som ikke bryder sig om grøntsager, er grøntsagsbacalao måske en god måde, at lokke dem ned på.
Andet kød kan serveres til retten.

Opskriften er af Girly Skodshøj og fra 1956.
 

GRØNTSAGSBACALAO

1 kg kartofler
3 løg
1/2 kg rosenkål
bacon i tynde skiver
1 dl tomatketchup
1 dl mælk eller fløde
salt
peber

Skrællede kartofler i tynde skiver lægges lagvis i smurt ildfast fad med rå rosenkål og løg i tynde skiver. Salt og peber drysses mellem og det overhældes med tomat og mælk eller fløde. Fadet sættes i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader til grøntsagerne er møre. Det sidste kvarter med baconskiver i et tæt lag over. Baconskiverne skal være gyldne og sprøde, når retten serveres.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.