De blødkogte æg gør retten mættende og så er det jo en kendsgerning, at æg og spinat klæder hinanden så smukt.
Man må improvisere sig frem, hvor mange æg, der skal beregnes og hvor meget af den gode frikadellefars til at pakke om æggene. Er der fars tilovers, så steg en frikadelle til pålæg eller lav en portion kødboller til boller i karry næste, eller hvad man nu sværger til.
Opskriften er af Girly Skodshøj og fra 1956.
En både lækker og dekorativ ret.
FARSEREDE ÆG MED STUVET SPINAT
æg, kogt i 5 minutter
en portion rørt frikadellefars
rasp
sammenpisket æg
olie eller fedt til friturestegning
1 portion stuvet spinat
Opskrift på flødestuvet spinat her
Æggene koges i 5 minutter og pilles. De trilles i fars, så de er dækket med et tykt lag. Farsen trykkes godt fast sammen. Vendes i rasp, derefter i sammenpisket æg og atter i rasp. Kommes i en gryde med meget varm olie eller fedt og steges til de er smukt gyldne overalt.
Tag æggene op, halvér dem og læg dem i en krans omkring stuvet spinat på et halvdybt fad.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.