fredag

DØDE FRIKADELLER

Døde frikadeller, er en dejlig resteret, har man lidt kogt eller stegt kød til overs fra dagen før. Restekødet hakkes på et brædt sammen med lidt skinke og tilsættes sammen med krydderier, kogte, mosede kartofler. Serveres med en god krydret sauce eller en tomatsauce, stuvede grøntsager og en salat til.

Farsen må endelig ikke tilsættes mælk, da den så vil flyde ud på panden. Anvend kun æg i farsen.

Opskriften er af Kirsten Hüttemeier og fra 1952.
 

DØDE FRIKADELLER

rester af kogt eller stegt kød
kogte kartoflerrevet, rå løg
salt
peber
æg
smør eller mgr. til stegning

Kartofler skrælles og koges uden salt og moses godt ud. Mosen røres op med det hakkede kød, der kan være hakket på brædt, gerne med lidt skinke og iblander salt, peber, revet rå løg og 1 eller 2 sammenpiskede æg, indtil massen har konsistens som fars til frikadeller. Husk, der må endelig ikke komme mælk i farsen.
Form frikadellerne og steg dem i brunet fedtstof på panden. De steges 4 - 5 minutter.

 Serer døde frikadeller med brun sauce eller tomatsauce, stuvede grøntsager og en grøn salat.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.